Becherovka je jedným z tých nápojov, pri ktorých vám prejde, ak budete tvrdiť, že ju pijete len „na zdravie“. Aby ste sa nabudúce vedeli obhájiť, prečo si nalievate ďalší „štamprlíček“ tohto bylinkového likéru, prečítajte si nasledujúce fakty o Becherovke. Obrňte sa s nami argumentmi.

Ak to náhodou ešte neviete, Becherovka je 100 % prírodným produktom bez akýchkoľvek umelých konzervantov, farbív a emulgátorov. V podstate patrí medzi akési „bio“ produkty, ktoré sú dnes tak v móde medzi istou skupinou ľudí začínajúcou sa na H a končiacou sa na ipster.

Becherovka sa vyrába z povestnej, kvalitnej a mäkkej karlovarskej vody, prírodného cukru, liehu a z viac ako 20 druhov bylín pozvážaných z celého sveta. V tomto lahodnom nápoji nájdete bylinky z Austrálie, Južnej Ameriky, Indonézie, Afriky a takisto aj bylinky z okolia Karlových Varov, odkiaľ pochádza.

Pil si? No dovoľ, ja som sa len „kuríroval“!

Aj tak môžete odpovedať na otázku, prečo sú vaše oči vysmiate ako slniečko na hnoji. Becherovka sa totižto pôvodne naozaj predávala ako liek na žalúdočné problémy. Jej tvorca Josef Becher ju od roku 1807 predával vo svojom obchodíku v Karlových Varoch pod názvom English Bitter ako kvapky na pomoc pri ťažkostiach s trávením.

Takisto je pravda, že Becherovka býva ešte dnes občas označovaná za trinásty liečivý karlovarský prameň. Tak čo, keď som si trošku vypil?

To najlepšie, čo nám socializmus dal

Becherovka ešte v prvej polovici devätnásteho storočia začala dobývať svet. Dostala sa do Paríža a Mníchova, neskôr aj do Španielska, Turecka, Egypta či Talianska. Následne, keď Američania skončili s výmyslom zvaným prohibícia, prenikla aj k nim. No a počas éry socializmu bola jedným z najúspešnejších vývozných artiklov Československa. A potom, že súdruhovia nám nič dobré nedali…

S Becherovkou na mesiac a ešte ďalej

Becherovka vás síce na mesiac nedostane, aspoň nie doslova, ale môžete si ju vychutnať v drinku zvanom Red moon alebo teda pekne slovensky – červený mesiac. Nemusíte sa báť, prípravu zvládnete aj doma.

Potrebujete len Becherovku, kvalitný ríbezľový džús, sódu, ľad a plátok pomaranča alebo kúsok melónu. Vysoký pohár naplňte ľadom, pridajte Becherovku, ríbezľový džús a po okraj zalejte sódou. Jednotlivé množstvá necháme na vás a vašej chuti. Na záver pridajte len plátok pomaranča alebo kúsok melóna a pocíťte, aké to je byť astronautom. V prípade, že potrebujete aj vizuálnu inštruktáž, tu je video:

2018 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com