Jagermeister nie je len výborný aperitív, ale oceníte ho aj v kuchyni ako ochucovadlo vašich jedál. Je nezameniteľnou súčasťou výbornej BBQ omáčky a skvele vylepší tacos či rebierka. Dodajte vašej kuchyni šmrnc a objavte s Jagermeisterom nové recepty.

Jagermeister je nemecký, jemne horkastý likér so zložitou receptúrou, ktorý sa vyrába zmesou až 56 bylín, ovocia a korení. Vznikol v roku 1935 a jedna fľaša prejde až 383 kontrolami kvality predtým, než opustí továreň. Vo výsledku ide o výborný aperitív, ktorý sa tiež hodí na prípravu rôznych miešaných drinkov a dokáže zažiariť aj v kuchyni.

Tento bylinný likér využívajú šéfkuchári po celom svete, vďaka čomu dokážu pripraviť naozaj chutné pokrmy. Jagermeister je dôležitou súčasťou vynikajúcej BBQ omáčky, no pripravíte s ním napríklad aj výborné Jager rebierka, burgre či tacos. Dnes sa pozrieme na recepty, po ktorých budete mať nebíčko v papuľke.

Jagermeister grilovaný steak

Jagermeister steak

Na prípravu potrebujeme:

900g bravčový alebo hovädzí steak,

Na marinádu:

1 šálku sojovej omáčky, 1 šálku Worčestrovej omáčky, 1 šálku horčice, 1 šálku praženého cesnaku, 1 šálku Jagermeistra, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 ¼ šálky oleja

Na Jagermeister polevu:

1 šálka balzamikového octu, 1 šálka Jagermeistra

Na Jagermeister maslo:

300 g masla, 1/2 šálky praženého cesnaku, 1/2 šálky Worčestrovej omáčky, 1/2 šálky Jagermeistra, 2 lyžičky mletého čierneho korenia.

Všetky prísady je nutné zmiešať a držať pri izbovej teplote, aby sa dali na steak ľahko natrieť.

Postup prípravy:

  • Prvým krokom je skombinovať všetky prísady marinády, do ktorej v závere pridáte olej. Je nutné, aby ste svoje steaky marinovali 24 hodín vopred, aby všetky chute dokonale prešli.
  • Potom si osobitne pripravte prísady na Jagermeister polevu a tiež na Jagermeister maslo tým, že ich zmiešate.
  • Steak nakrájame na menšie kusy a opečieme po oboch stranách buď pri strednej, alebo vysokej teplote. Počas pečenia ich často potierajte Jagermeister maslom po oboch stranách.
  • Pečte 4 – 5 minút na každej strane, kým nedosiahnu požadované tepelné spracovanie podľa vašej chuti. Po upečení nechajte steaky vychladnúť. Následne ich ešte pokropte Jagermeister maslom, polevou a posypte morskou soľou.
  • Podávajte s pohárikom Jagermeistra.

Jagermeister rebierka

Na prípravu potrebujeme:

4 kusy zadných rebierok, 2 pomaranče krájané na tenké plátky, 2 červené cibule (olúpané a pokrájané na tenké plátky), 4 šálky BBQ omáčky, 1 zväzok mäty, 1 šálku pomarančového džúsu, 1 šálku Jagermeistera, 2 – 4 šálky višňovej koly

Jagermeister rebierka

Na marinádu:

1/2 šálky čierneho korenia, 1/2 šálky sušenej cibule v prášku, 1/2 šálky červenej papriky a 1 šálku vašej obľúbenej chilli omáčky

Na BBQ omáčku:

2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievkovú lyžicu hnedého cukru, ¼ šálky medu, 1 šálku Jagermeistera, ½ šálky melasy, ¼ šálky Worčestrovej omáčky, ¼ šálky Dijónskej horčice, ¼ šálky octu, ⅓ šálky kávy, ½ šálky červenej cibule nakrájanej na plátky, 1 lyžičku ostrej omáčky, trochu čierneho korenia podľa chuti

Postup prípravy:

  • Zmiešajte všetky prísady marinády a dôkladne ich vtrite do rebierok. Natierajte dôkladne, aby ste ich pokryli celé.
  • Predhrejte si gril vo vašej rúre a grilujte rebierka po oboch stranách. Počas toho na rebierka položte pomaranče nakrájané na tenké plátky a mätu. Pridajte BBQ omáčku, pomarančový džús a Jagermeister, ktorý polejte cez rebierka.
  • Posypte nakrájanou cibuľou a pekáč dolejte višňovou kolou, až kým rebierka nebudú skoro zakryté.
  • Prepnite rúru na nízku teplotu a pečte rebierka dovtedy, kým tekutina nepríde do varu.
  • Pekáč obaľte do alobalu a dopečte rebierka pri 300 stupňoch. V závere pečenia by malo byť mäso jemné a ľahko sa oddeľovať od kosti.
  • Rebierka vyberte, nechajte vyhladnúť a podávajte s ďalšou vrstvou BBQ omáčky.
  • Nezabudnite na aperitív v podobe Jagermeistra.

Ak vám tento bylinný likér učaroval aj mimo kuchyne, mali by ste vedieť, ako ho správne piť.

V prípade, že by ste radi vyskúšali jeden zo spomínaných Jagermeister receptov alebo chcete prvýkrát okúsiť jeho nezameniteľnú chuť, iba u nás ho nájdete za najlepšiu cenu. Okrem klasiky máme k dispozícii aj zimnú edíciu, ktorej aróma sa nesie vo vianočnom duchu.

2018 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com