Exkluzívnemu pitiu sa oplatí venovať nevšednú pozornosť. Prečítajte si, ako pripraviť miešané nápoje, v ktorých vynikne chuť francúzskeho koňaku Hennessy.
Keď sa povie koňak, ako prvá zo značiek nám napadne Hennessy. Okrem toho, že patrí k popredným výrobcom koňaku na svete, zaraďuje sa aj k tým luxusnejším. Ak ju chcete správne podávať, nemali by ste siahať po obyčajných pohároch a neoverených „zapijákoch“. Hennessy si to nezaslúži. Poctu mu určite vzdáte tulipánovým pohárom a správnou teplotou podávania od 18 do 21 stupňov Celzia.
Tak, ako aj iné koňaky, chuť Hennessy sa prejaví v dobre namiešaných kokteiloch. Dnes vám opíšeme tri z nich, ktoré si bez problémov vytvoríte doma iba s pomocou jednej až dvoch ingrediencií.
-
So zázvorovým pivom
Nie je nič jednoduchšie ako zhotoviť tento Hennessy drink, ktorý má okrem koňaku až jednu nevyhnutnú prísadu. 🙂
Prísady a postup:
- Po pohára nalejte 4,5 cl Hennessy V. S.
- Zázvorové pivo dolejte až po vrch pohára.
- Ozdobte limetkou, ak chcete. 🙂
2. S dvoma džúsmi
Ako obmenu, samozrejme, môžete vyskúšať aj iné džúsy. My sme dnes zvolili ananásový a brusnicový. Aký bude výsledok?
Prísady a postup:
- Na výrobu potrebujete opäť 4,5 cl koňaku Hennessy.
- Koňak zmiešajte s ananásovým a brusnicovým džúsom – obe nalejte v rovnakom množstve.
- Na ozdobu pohára využite plátok citróna.
3. Prečo nie s horkým likérom?
Angostura je vo všeobecnosti celkom neznámy pojem. Ide o horký bylinný likér alebo inak povedané bitter. Niekedy sa radí aj medzi rumy. Kvôli svojej korenistej chuti sa nepodáva samostatne, ale väčšinou si nájde miesto v miešaných drinkoch.
Prísady a postup:
- Do pohára vlejeme 4,5 cl koňaku Hennesy.
- Hennessy dochutíme štipkou alkoholu Angostura bitter.
- Ako poslednú prísadu pridáme citrónovo-limetkovú sódu.
Poznáte aj vy chutné a ľahko zvládnuteľné recepty s výnimočným koňakom Hennessy? Podeľte sa o ne! Namiesto horúceho čaju sa zahrejte overeným francúzskym alkoholom, keď už nám tá jeseň prišla. 🙂