Ak ste milovník miešaných nápojov a vodky, určite poznáte drinky Bloody Mary či Moscow mule. Vedeli ste však, že za ich jedinečnými vlastnosťami sa skrýva zaujímavá minulosť? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Moscow mule- raketový štart vodky v USA

Začnime  nápojom, ktorý zmenil tvár drinkov v USA. Píše sa rok 1941 a Pierrie Smirnoff s Jackom Morganom sedia nad svojimi zásobami nechcenej vodky a zázvorového piva. V tých časoch sa v USA tvrdý alkohol príliš nepije a tak sa Pierre spolu s Jackom rozhodnú pre riskantný podnikateľský nápad. Aby vypredali  sklad, zmiešajú dokopy svoje zbožie a vytvoria  drink Moscow Mule. Za malú chvíľu sa z neho stane trhák, vďaka ktorému Američania začnú piť vodku vo veľkom. Ak si chcete aj vy namiešať jedinečný zážitok, nasledujte tento recept:

Výnimočné spojenie zázvorového piva a vodky Ingrediencie

  • 4 cl Smirnoff vodky
  • 9 cl Ginger ale
  • lyžička cukrového sirupu
  • 1 cl limetkovej šťavy
  • mäta a limetka na ozdobenie

 

Postup prípravy

Vodku nalejeme do pohára cez ľad, pridáme cukrový sirup a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme Ginger ale (druh zázvorového piva) a ozdobíme lístkami mäty a pásikom limetky.

 

Blody Mary- magické spojenie vodky a paradajkového džúsu

Príbeh drinku Bloody Mary nie je vôbec  jasný.  Svoj názov dostal po záhadnej Krvavej Mary, ktorá bola podľa všetkého upálená čarodejnica. Legiend o jej osude je približne 50 a väčšina z nich sa zhoduje v jednej veci: Ak sa postavíte v temnej miestnosti pred zrkadlo a trikrát vyslovíte jej meno, uvidíte ju stáť za vaším chrbtom.

Drink z vodky a paradajkového džúsu

Nejasnosti vrhajú rúško tajomstva aj na samotnú históriu tohto drinku. Podľa dostupných údajov bola Bloody Mary prvýkrát namiešaná už v roku 1921 v známom parížskom podniku New York Bar, ktorý vyhľadával aj samotný Ernest Hemingway. Avšak, najstaršia zmienka pochádza až z roku 1939.

I keď je história drinku Bloody Mary plná záhad, môžete si byť istý, že vďaka tomuto receptu  si vždy namiešate nápoj s nezameniteľnou chuťou.

Ingrediencie

  • 4 cl vodka
  • pár kvapiek Tabasca
  • Worcestrovej omáčky
  • soľ
  • korenie
  • 10 cl paradajkového džúsu

 

Postup prípravy

Do pohára naplneného ľadom nalievame vodku, pridáme koreniny podľa chuti a dolejeme paradajkovým džúsom. Premiešame, vkladáme stonku zeleru ako miešatko a drink  už môžeme podávať.

2019 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com