Leto, to je obdobie dovoleniek, oddychu a letných drinkov. Aj keď sa pomaly táto idylka blíži ku koncu, ešte stále si môžete na terase vychutnávať neskoré zapadajúce slnko a v ruke držať pohárik niečo dobrého. A tým niečím dobrým môže byť napríklad aperol, ktorý v kombinácii s ďalšími prísadami vytvorí ten najchutnejší drink leta.

Taliansky výdobytok

Kde sa vzal, tu sa vzal, aperol na nás vykúka z Talianska už od začiatku 20. storočia. Jeho iniciátorom je Silvio Barbieri, ktorý ho pripísal k úspechom rodinnej firmy v roku 1919 v Padove. Jeho obsah tvorí zmes byliniek, pomarančovej kôry, horca a rebarbory, pričom pôvodný recept zostal od jeho počiatkov až dodnes. Jeho chuť je horká aj sladká a farba červená aj oranžová. Tento likér si v Taliansku získal čestné miesto. Pre Talianov znamená pitie aperolu nielen slastné uspokojenie chuťových pohárikov, ale aj spoločenskú či zoznamovaciu udalosť.

Pitie pre chuť

Čím je aperol taký skvelý, že by ste ho mali vyskúšať? Obsahuje málo alkoholu, takže je ideálnym „popracovným“ nápojom, ktorý vám zaručí spoľahlivé dopravenie sa domov. Avšak, je pravdou, že pôvodný čas podávania tohto nápoja je pred jedlom, konkrétne tak 15 až 20 minút. Všetky aperitívy by sa mali podávať predtým, ako ideme jesť, lebo ževraj navodzujú dobrú atmosféru a aj chuť do jedla.

Kokteil Aperol Spritz

Na tento výborný letný drink potrebujete tri hlavné ingrediencie. A to aperol, samozrejme, prosecco (šumivé víno) a sódu. Platí, že

Spravte si skvelý drink.

Spravte si skvelý drink.

dodržiavame pomer 3 – 2 – 1.

3 diely vína, 2 diely aperolu a 1 diel sódy. Poďme si to ukázať na konkrétnych číslach:

  • 6 cl prosecca,
  • 4 cl aperolu,
  • 2 cl sódy.

Nezabudnite do pohára nasypať kocky ľadu a vrch dozdobiť plátkom pomaranča. Takto vznikne šťavnatý osviežujúci drink, ktorý v lete nemá konkurenciu.

2019 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com