Keď sa povie koňak, môžete myslieť iba ten, ktorý vzniká v jednom zo šiestich vinárskych regiónov francúzskeho mesta Cognac. Luxusným a prémiovým koňakom, o ktorom bude dnes reč, je Rémy Martin.

Zákon z roku 1909 ustanovil prísne podmienky na výrobu koňakov. Preto nie každé brandy si môže niesť titul koňaku. Dobrý koňak potrebujú k svojmu životu vínnu révu, dubové sudy a veľa času na zrenie. No a, samozrejme, skvelý tím ľudí, ktorí mu dokážu dodať jedinečnú chuť.

Poďme sa pozrieť na to, čo robí práve Rémy Martin obľúbeným koňakom.

1. Jedinečná vápencová pôda

Pôda, na ktorej rastie vinič na výrobu koňaku, je výnimočná. Dokáže v sebe zadržiavať vodu, ktorou potom dobre vyživuje korene vínnej révy. Pre kvalitný vinič je potrebné slnko a vlhkosť, čo pôda v južnom Francúzsku dokonale spĺňa. Tejto pôde sa často hovorieva kriedová.

2. Vinárske bohatstvo

Najznámejšími vinohradníckymi miestami sú Grand Champagne a Petit Champagne. Koňaky značky Rémy Martin pochádzajú výlučne z týchto oblastí.

3. Kráľovské privilégium

Rémy Martin bol mladý vinár, ktorý sa v roku 1724 rozhodol pre výrobu prémiového koňaku. Čo je však zaujímavé, sám kráľ Ľudoví XV. udelil koňaku významné privilégium, a to, že dovolil vinárovi postaviť ďalšie vinice napriek všeobecnému zákazu. Tradícia Rémy Martinu o chvíľu dosiahne okrúhle výročie 300 rokov.

4. Znak kentaura

V roku 1870 ustanovil Paul EmileRemy Martin, ďalší z rodiny Martinovcov, logo značky. Symbolom sa stal kentaur (napoly človek a napoly kôň), ktorý mal znázorňovať koňak ako niečo mýtické. Jeho znak teda nie je náhodný.

Koňak Rémy Martin v sebe nesie nielen 300-ročnú históriu, ale aj súčasný punc kvality. Ak ste jeho fanúšikmi, objednajte si koňak Rémy Martin z nášho e-shopu Svetnapojov. Máme široký výber.

2015 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com