Málokto tuší, čo v sebe tequila skrýva. A to teraz nehovoríme o percentách alkoholu, ale o pozitívnych účinkoch na náš organizmus. Teda, aspoň tak hovoria niektorí vedci a odborníci. Samozrejme, nech sú jej účinky akokoľvek priaznivé, stále platí staré známe pravidlo, ktoré hovorí, že menej je niekedy viac.

Pravá tequila nadovšetko

Hovorí sa, že z tequily človek nebude mať opicu. Avšak, toto sa týka len pravej tequily. Dôležitá je jej kvality, čo znamená podiel agáva pri jej výrobe. Pri pravej tequile by ste na etikete mali nájsť „100 percent agáve“. V prípade, ak tam napísané nie je nič, je pravdepodobné, že daná fľaša obsahuje 51 percent agáve a 49 percent trstinového cukru. Práve ten cukor je príčinou ranných bolestí hlavy v prípade nadmerného požitia nepravej tequily. V Mexiku dokonca existuje zákon, že tequila je tequilou jedine vtedy, keď sa vyrába z modrej agáve – rastliny rastúcej v mexickom štáte Jaslico.

Pravú Tequilu nájdete aj v našom eshope  😉

 

Modré Agáve – Tequila – Rastúcej v mexickom štáte Jaslico

Je tequila skutočne zdravá?

Experti tvrdia, že malý pohárik tequily povzbudzuje chuť do jedla a jeden pohárik po večeri zas podporuje trávenie. Mexickí vedci zistili, že agáve – kaktus, z ktorého sa tequila vyrába – obsahuje inulín. Inulín je látka, ktorá pomáha tráviacemu traktu pestovať dobré baktérie. Predpokladá sa teda, že tieto vlastnosti by mala obsahovať aj tequila.

To však nie je všetko. Tequila napomáha i znižovaniu cholesterolu v krvi. Výskumy preukázali, že dokáže rozkladať tuk a pomôcť k zníženiu „zlého“ LDL cholesterolu. Je dobrá aj na bolesti hlavy, avšak, samozrejme s mierou.

2018 © Svetnapojov.sk. Tvorba webu a webdizajn RIESENIA.com