Ak ste milovník miešaných nápojov a vodky, určite poznáte drinky Bloody Mary či Moscow mule. Vedeli ste však, že za ich jedinečnými vlastnosťami sa skrýva zaujímavá minulosť? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.
Moscow mule- raketový štart vodky v USA
Začnime nápojom, ktorý zmenil tvár drinkov v USA. Píše sa rok 1941 a Pierrie Smirnoff s Jackom Morganom sedia nad svojimi zásobami nechcenej vodky a zázvorového piva. V tých časoch sa v USA tvrdý alkohol príliš nepije a tak sa Pierre spolu s Jackom rozhodnú pre riskantný podnikateľský nápad. Aby vypredali sklad, zmiešajú dokopy svoje zbožie a vytvoria drink Moscow Mule. Za malú chvíľu sa z neho stane trhák, vďaka ktorému Američania začnú piť vodku vo veľkom. Ak si chcete aj vy namiešať jedinečný zážitok, nasledujte tento recept:
Ingrediencie
- 4 cl Smirnoff vodky
- 9 cl Ginger ale
- lyžička cukrového sirupu
- 1 cl limetkovej šťavy
- mäta a limetka na ozdobenie
Postup prípravy
Vodku nalejeme do pohára cez ľad, pridáme cukrový sirup a limetkovú šťavu. Nakoniec pridáme Ginger ale (druh zázvorového piva) a ozdobíme lístkami mäty a pásikom limetky.
Blody Mary- magické spojenie vodky a paradajkového džúsu
Príbeh drinku Bloody Mary nie je vôbec jasný. Svoj názov dostal po záhadnej Krvavej Mary, ktorá bola podľa všetkého upálená čarodejnica. Legiend o jej osude je približne 50 a väčšina z nich sa zhoduje v jednej veci: Ak sa postavíte v temnej miestnosti pred zrkadlo a trikrát vyslovíte jej meno, uvidíte ju stáť za vaším chrbtom.
Nejasnosti vrhajú rúško tajomstva aj na samotnú históriu tohto drinku. Podľa dostupných údajov bola Bloody Mary prvýkrát namiešaná už v roku 1921 v známom parížskom podniku New York Bar, ktorý vyhľadával aj samotný Ernest Hemingway. Avšak, najstaršia zmienka pochádza až z roku 1939.
I keď je história drinku Bloody Mary plná záhad, môžete si byť istý, že vďaka tomuto receptu si vždy namiešate nápoj s nezameniteľnou chuťou.
Ingrediencie
- 4 cl vodka
- pár kvapiek Tabasca
- Worcestrovej omáčky
- soľ
- korenie
- 10 cl paradajkového džúsu
Postup prípravy
Do pohára naplneného ľadom nalievame vodku, pridáme koreniny podľa chuti a dolejeme paradajkovým džúsom. Premiešame, vkladáme stonku zeleru ako miešatko a drink už môžeme podávať.